4 μυστήρια σε σπουδαίους πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Ποια άλλα μυστήρια έχει ο θρυλικός δάσκαλος κρυμμένα στα έργα του;

Αδράξτε την ευκαιρία και ανακαλύψετε τον υπέροχο κόσμο του μεγάλου καλλιτέχνη.

Ένα λάθος στoν πίνακα «Σαλβαντόρ Μούντι-Σωτήρας του Κόσμου»


Αν κοιτάξετε προσεκτικά τον πίνακα, θα παρατηρήσετε ότι η σφαίρα που κρατάει στο χέρι του ο Ιησούς, είναι διάφανη. Αλλά ο Λεονάρντο, ο οποίος μελέτησε προσεκτικά τους νόμους της οπτικής, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το φόντο πίσω από την κρυστάλλινη σφαίρα δεν μπορεί να εμφανιστεί με αυτόν τον τρόπο. Το φόντο έπρεπε να μεγεθυνθεί και να εμφανίζεται εκτός εστίασης.

Ένα εκπληκτικό γεγονός για τον «Μυστικό Δείπνο»


Τι θα μπορούσε να ενώσει τον Ιησού και τον Ιούδα σε αυτόν τον καμβά; Υπάρχει ένας μύθος σύμφωνα με τον οποίο το ίδιο άτομο πόζαρε τόσο για τον Ιησού όσο και για τον Ιούδα. Δυστυχώς, είναι άγνωστο ποιο ήταν αυτό το άτομο.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Ντα Βίντσι βρήκε τον Ιησού του στην χορωδία της εκκλησίας όπου ο τελευταίος υπηρετούσε ως χορωδός. Αργότερα, όταν ο πίνακας είχε σχεδόν τελειώσει, ο δάσκαλος δεν μπορούσε να βρει κανέναν για τον ρόλο του Ιούδα μέχρι που έπεσε επάνω σε έναν μεθυσμένο άνδρα που βρισκόταν μέσα σε ένα χαντάκι. Ο Ντα Βίντσι του πρότεινε να ποζάρει και όταν τελείωσε την εικόνα του Ιούδα, το μοντέλο ομολόγησε ότι αναγνώρισε τον πίνακα γιατί είχε ποζάρει ως Ιησούς για τον ίδιο πίνακα πριν από 3 χρόνια.

Μια πρόσφατη αποκάλυψη σχετικά με το πορτρέτο της «Ιζαμπέλα ντ’ Έστε»


Το πορτρέτο της «Ιζαμπέλα ντ’ Έστε» βρέθηκε πρόσφατα και σύμφωνα με τους επιστήμονες ανήκει στα έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Αυτό υποδεικνύεται από μια χρωστική ουσία και ένα αστάρι όμοια με αυτά που χρησιμοποιούσε ο καλλιτέχνης, αλλά και από την ίδια την εικόνα της γυναίκας που μοιάζει απίστευτα με τη Mόνα Λίζα – ιδιαίτερα το χαμόγελό της.

Οι διάφορες εκδόσεις της Κυρίας με την ερμίνα

 

Η «Κυρία με  την ερμίνα» πέρασε από μια νέα τεχνική σάρωσης και εξέπληξε τους επιστήμονες με το γεγονός ότι δεν ήταν από την αρχή μια ερμίνα που απεικονιζόταν στον πίνακα. Τουλάχιστον 2 εκδοχές του πορτρέτου ήταν ζωγραφισμένες στον ίδιο καμβά πριν πάρει τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα. Η πρώτη εκδοχή ήταν χωρίς την ερμίνα και η δεύτερη αναπαριστούσε ένα εντελώς διαφορετικό ζώο.

klik.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ