7 ιδέες για μπάνια που θα δώσουν στο σπίτι σας την αίσθηση παλατιού

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας Αφρόλουτρου (ήταν στις 8 Ιανουαρίου), βρήκαμε δύο βιβλία που βοηθούν να επαναπροσδιορίσουμε τη σημασία του πιο ιδιωτικού χώρου του σπιτιού μας.

Η Αμερικανίδα ποιήτρια Sylvia Plath έγραψε κάποτε ότι «πρέπει να υπάρχουν αρκετά πράγματα που ένα ζεστό μπάνιο δεν θα θεραπεύσει, αλλά δεν γνωρίζω πολλά από αυτά». Το μπάνιο είναι βεβαίως μια παλιά πρακτική, αλλά τα οφέλη του (όπως η Plath γνώριζε καλά) δεν είναι καθαρά λειτουργικά. Και, όπως συμβαίνει με όλα τα καλά πράγματα, υπάρχει μια μέρα κάθε χρόνο αφιερωμένη στο μπάνιο: Στις 8 Ιανουαρίου είναι η Εθνική Ημέρα Αφρόλουτρου. Υπάρχει λοιπόν καλύτερος λόγος, για να δούμε μερικά από τα καλύτερα μπάνια που ο εκδότης Rizzoli έχει να προσφέρει;

Οι φωτογράφοι και οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων γνωρίζουν ήδη από καιρό τη δύναμη τέτοιων χώρων και το αποδεικνύουν τα δύο εξαιρετικά βιβλία, «Magnificent Baths» και «The Perfect Bath», που κυκλοφόρησαν το 2012 και το 2016 αντίστοιχα.

 Εστιάζοντας σε χώρους που βρίσκονται σε κατοικίες, το πρώτο βιβλίο περιλαμβάνει φωτογραφίες του Massimo Listri από νεροχύτες που ανήκουν σε καλλιτέχνες, συγγραφείς και σχεδιαστές μόδας, καθώς και τα καινοτόμα και εκκεντρικά διακοσμητικά στοιχεία τους. 

Σκεφτείτε: μινιμαλιστικές πέτρινες μπανιέρες με θέα σε αστικά τοπία. Ένα πολυτελές λουτρό χαλκού περιτριγυρισμένο από αντικέ αντικείμενα σε ένα δωμάτιο με βαριές φλοράλ κουρτίνες.

 

Το «Perfect Bath» εν τω μεταξύ, γράφτηκε από την ειδική στα λουτρά Barbara Sallick, (συνιδρυτής των πολυτελών εξαρτημάτων και αξεσουάρ Waterworks) και της οποίας η συγκεκριμένη έκδοση χρησιμεύει ως οδηγός για τη δημιουργία ενός κομψού μπάνιου. 

Χρησιμοποιείστε τα βιβλία αν θέλετε να αντλήσετε έμπνευση για να φτιάξετε το δικό σας πολυτελές λουτρό όπως αυτό με τον λευκό μαρμάρινο νεροχύτη που ο τοίχος του έχει ντυθεί με μαύρα ξύλινα κουφώματα και κάνει την απόλυτη αντίθεση.

klik.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ