Αυτά είναι τα κόλπα για να στεγνώνουν τα ρούχα σας γρήγορα ανεξαρτήτως υγρασίας.

Τις βροχερές μέρες συνηθίζουμε να φοράμε περισσότερα ρούχα για να αποφύγουμε το κρύο, που έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να βάζουμε πιο συχνά πλυντήριο. Τα ρούχα στεγνώνουν πολύ πιο αργά, ειδικά αν τα απλώνετε μέσα ανεβαίνουν οι κίνδυνοι για μούχλα. Είναι πραγματικά οδυνηρό για όσους δεν έχουν ..στεγνωτήριο ρούχων.

Εδώ θα βρείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να μην αντιμετωπίζετε κανένα πρόβλημα ακόμα και τις μέρες με τρομερή υγρασία.

1. Βάλτε λιγότερα πλυντήρια, πιο συχνά

flickr/dahon

Εσείς αποφασίζετε αν ο κάδος του πλυντηρίου είναι μισοάδειος ή μισογεμάτος. Είναι σημαντικό τον χειμώνα να βάζουμε μισό πλυντήριο καθώς στριφογυρίζουν τα ρούχα το νερό τινάζετε πιο εύκολα από αυτά. Μόλις τελειώσει είναι ήδη “προ-στεγνωμένα” .

2. Μπαλάκι του τένις

pinterest/Private Property

Σωστά διαβάζετε ! Καθόλη την διάρκεια του πλυντηρίου ο κύκλος περιστροφής γίνεται πιο αποδοτικός. Τα μπαλάκια χτυπούν τα ρούχα από μέσα προς τα έξω με αποτέλεσμα να σταματούν την υγρασία να εισέλθει στο υλικό του.

3.Αέρας και χώρος

pinterest/Healthy And Smart Living

‘Οταν απλώνετε σε εξωτερικό χώρο τα ρούχα καλό θα ήταν να υπάρχουν κενά μεταξύ τους ώστε να μπορούν στην κυριολεξία να πάρουν αέρα. Αυτό σε συνδιασμό με το μισό πλυντήριο θα σας βοηθήσει να εξοικομεύσετε χώρο και χρόνο.Επιπλέον, αφήστε για 5 λεπτά ανοιχτή την μπαλκονόπορτα. Ο ζεστός αέρας λειτουργεί σαν σφουγγάρι και με αυτόν τον τρόπο μαζεύει όλη την υγρασία και την βγάζει έξω από το παράθυρο.

4. Μέσα ή έξω ;

pixabay

Από την στιγμή που έξω δεν βρέχει, πάντα είναι καλύτερο να μην απλώνουμε μέσα στο σπίτι. Ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες, ο αέρας λειτουργεί σαν στεγνωτής που φυσάει προς τα έξω την υγρασία από τα ρούχα σας.

5. Ποτέ πάνω στα καλοριφέρ

flickr/cygnoir

Όποτε θέλουμε να στεγνώσουν υπερβολικά γρήγορα, όλο και κάποιος από εμάς κάνει το λάθος να τοποθετήσει τα ρούχα επάνω στα καλοριφέρ. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται αυτό καθώς αυξάνεται πολύ γρήγορα η υγρασία γύρω από αυτό.Επειδή ο αέρας που συγκεντρώνεται γύρω είναι ήδη ζεστός, η μούχλα θα βρεθεί κάπου κοντά από εκείνο το σημείο.

6 Παγωμένο στέγνωμα

flickr/Lotus Johnson

Εφόσον έχει ήδη πολύ κρύο έξω, μπορείτε κάλλιστα να απλώσετε έξω τα ρούχα σας και να τα αφήσετε να παγώσουν. Πραγματικά,τα παγωμένα ρούχα στεγνώνουν ακόμα πιο γρήγορα. Αυτό οφείλεται στο ότι η υγρασία εξατμίζεται σε ξηρές συνθήκες όπως η ψύξη γι’αυτό δεν υπάρχει λόγος να φοβηθείτε το κρύο.

Πηγή:www.cleverly.me

Αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να το κάνεις like η να το κοινοποιήσεις η να μας γράψεις την γνώμη σου. Θα χαρούμε να δούμε κάτι από εσένα!
[fblike]

Διαβάστε όλο το άρθρο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ