Έρευνα αποκαλύπτει το κρυφό μυστικό που καταστρέφει πολλά σύγχρονα ζευγάρια

Μία νέα έρευνα που έγινε για λογαριασμό του οικονομικού site CreditCards.com  αποκάλυψε πως μια νέα μορφη “απιστίας”, η λεγόμενη “οικονομική απιστία” θεωρείται χειρότερη από την σωματική απιστία, και καταστρέφει τις σχέσεις σύγχρονων ζευγαριών.

Η έρευνα έγινε σε 1,372 ενήλικες στην Αμερική, όλοι εκ των οποίων βρίσκονται σε σχέσεις, και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια σχετικά με την οικονομική απιστία.

Τι είναι όμως η οικονομική απιστία; Μα φυσικά η προσπάθεια ενός ανθρώπου να κρατήσει κρυφή την οικονομική του κατάσταση και να κρατά ως μυστικό τις όποιες αποταμιεύσεις του ή περιουσιακά στοιχεία διαθέτει.

Όπως αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας, 31% των ανθρώπων λένε πως το να κρατάς μία πιστωτική κάρτα ή κάποιον λογαριασμό με οικονομίες, κρυφό από τον σύντροφό σου είναι χειρότερο από τη σωματική απιστία. Παρ’ όλα αυτά, 15 εκατομμύρια που μένουν με τους συντρόφους τους λένε πως το κάνουν και άλλα 9 εκατομμύρια λένε πως το έχουν κάνει στο παρελθόν. Οπότε συμβαίνει πολύ συχνά.

Σύμφωνα με την θεραπεύτρια, Shira Galston, το να κρύβει κανείς τις οικονομικές του λεπτομέρειες επίτηδες από τον σύντροφό του είναι πιθανόν σύμπτωμα που προκύπτει από βαθύτερα προβλήματα του ζευγαριού, όπως θέματα εμπιστοσύνης, ελέγχου, δύναμης, επικοινωνίας ή δέσμευσης. “Θα πρέπει να συζητήσετε αυτά τα υποσκαπτόμενα θέματα στη σχέση σας αν θέλετε να επανακάμψετε από τα μυστικά -οικονομικά και μη,”  ανέφερε η Shira στο Bustle.

sigmalive

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ