Χρήστος Σιμαρδάνης: Από αυτό πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός!

Εδώ και έναν χρόνο ο Χρήστος Σιμαρδάνης αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας με αποκορύφωμα τα Χριστούγεννα του 2017, τα οποία και τα πέρασε μέσα σε δημόσιο Νοσοκομείο.

Ο ηθοποιός ακόμα και τότε που γνώριζε ότι βρισκόταν ένα βήμα πριν το θάνατο έλεγε στους φίλους του, πως δεν φοβάται και πως θα ήθελε να τον θυμούνται όρθιο. Ειδικά τον Δεκέμβρη που μας πέρασε ο ηθοποιός αντιμετώπισε μια πολύ σοβαρή ορμονική ανωμαλία που λίγο έλειψε να του στερήσει την ζωή.

Τα προβλήματα ωστόσο είχαν ξεκινήσει από πέρσι όταν διαπιστώθηκε πώς είχε πέτρα στην χολή αλλά δεν ενδιαφέρθηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εξαιτίας των πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεών του.

Ο ίδιος τότε έλεγε σε εβδομαδιαίο περιοδικό: «Τους δύο τελευταίους μήνες είχα βαρεθεί να ακούω «γιατί είσαι τόσο χλωμός» και να διαπιστώνω ότι έκανα 10 μέτρα και λαχάνιαζα σαν γέρος. Δεν είχα κουράγιο. Όμως, δεν είχα και το περιθώριο να κάνω τίποτα. Είχα το σίριαλ, το θέατρο, τη μάνα μου και περίμενα βλακωδώς να πεθάνω ή να γίνει ένα θαύμα. Κι έγινε ένα θαύμα, γιατί η χολή μου – η οποία αφαιρέθηκε και όταν έγινε η βιοψία της ήταν σάπια και πεθαμένη- είχε τόσο πύον και από έξι εκατοστά έγινε δεκαοχτώ.

Ήταν σαν πεπόνι, γεμάτη από εντοποιήματα, τα οποία έκαναν αυτόματη αιμοδιάλυση. Είχα αιματοκρίτη εικοσιένα αντί για πενήντα και λευκά αιμοσφαίρια δεκαέξι χιλιάδες. Δεν μπορούσα να εγχειριστώ με τόσο χαμηλό αιματοκρίτη. Μου έβαλαν αίμα τις δύο πρώτες ημέρες και ο αιματοκρίτης έπεφτε κι άλλο. Μέχρι που, ευτυχώς, με έπιασε η αντιβίωση, έφυγε η φλεγμονή και έπειτα από πέντε μέρες χειρουργήθηκα. Όμως, κινδύνεψε κανονικότατα η ζωή μου».

Στο πλευρό του ηθοποιού όπως έγραφε η εφημερίδα ήταν καλοί φίλοι και βέβαια ο σύντροφός του, που ήταν και ο πιο δικός του άνθρωπος. Οι δυο τους ήταν άλλωστε μαζί πολύ καιρό, και κρατούσαν πάντα μια διακριτική στάση ζωής, δίχως να κρύβουν τη σχέση τους, φυσικά. Εξάλλου ο Χρήστος Σιμαρδάνης ήταν από τους πρώτους Έλληνες καλλιτέχνες που μίλησαν ανοιχτά για τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Πηγη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ