Μεγαλώνοντας στη Βόρεια Κορέα: Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων σε μια δικτατορία

Με την αδιάλειπτη προπαγάνδα και την βαθιά ριζωμένη εθνική υπερηφάνεια, τα δικαιώματα των πολιτών της Βόρειας Κορέας υποτάσσονται στις ανάγκες της χώρας. Μια φωτογραφική σειρά διερευνά αυτή την πραγματικότητα για τους νέους Βορειοκορεάτες

 «Η Βόρεια Κορέα είναι μια ολοκληρωτική δικτατορία βασισμένη στη λατρεία της δυναστείας των Κιμ» γράφει ο φωτογράφος Filippo Venturi στο lensculture για τη σειρά του “(North) Korean Dream”.  «Είναι επίσης μια από τις πιο απομονωμένες χώρες του κόσμου και τα δικαιώματα των πολιτών της υποτάσσονται στις ανάγκες της χώρας. Οι πολίτες δεν έχουν ελευθερία λόγου, τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται αυστηρά και κανείς δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη χώρα.

Μέσα στη χώρα, η συνεχής και αδιάκοπη προπαγάνδα ενάντια στις ΗΠΑ απεικονίζει τον πληθυσμό της Νότιας Κορέας ως θύμα της αμερικανικής εισβολής. Οι Βόρειοκορεάτες ζουν σε μια συνεχή κατάσταση συναγερμού, σαν να μπορούσαν οι ΗΠΑ να τους επιτεθούν ανά πάσα στιγμή.

Ταυτόχρονα, η προπαγάνδα στοχεύει να ενσταλάξει μια μεγάλη αίσθηση υπερηφάνειας στην τεχνική πρόοδο της χώρας. Τροφοδοτούμενο από τον Ανώτατο Ηγέτη, αυτό κατέληξε στο να αναπτύξει η χώρα τη δική της ατομική βόμβα.

Οι νέοι της Πιονγιάνγκ έχουν εκπαιδευτεί ώστε να γίνουν καταρτισμένοι ενήλικοι, ειδικά σε επιστημονικούς τομείς. Η ελπίδα είναι να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη νέων εξοπλισμών και τεχνολογιών, όλα αυτά που κυνηγούν το όνειρο της επανένωσης της Κορέας στο σύνολό της και του «ελεύθερου» κράτους».

klik.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ